Mitch gym Heroes

Wat is het Mitch Gym Heroes Project?

Mitch gym is onderdeel van Health & Defense. Wij zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer- en/of gedragsproblematiek.

Het Mitch Gym Heroes Project (MGHP) is een therapeutische training/traject voor kinderen en jongeren met lichamelijke-, zintuiglijke-, verstandelijke uitdagingen of gedragsstoornissen.

 

Hoe werkt het MGHP?

In de ogen van de kinderen is het MGHP een sport en spel moment.

Maar wij gaan veel verder dan dat!

Middels sport en spel elementen begeleiden wij kinderen met de wetenschappelijk bewezen technieken uit cognitieve gedragstherapie, NLP (neuro linguïstisch programmeren) en onze jarenlange ervaring om hun gedrag, cognitie, sociale vaardigheden en emoties positief te ontwikkelen.

Ons programma helpt kinderen om meer zelfvertrouwen en inzicht te krijgen in zichzelf. Door hun continue positief te benaderen en te coachen op dat wat goed gaat, in plaats van de dingen die nog even minder goed lukken.

Middels leuke, duidelijke en uitdagende trainingen werken we niet alleen aan het stimuleren van weerbaarheid en sociale omgang met anderen.

Tevens heeft de training als prettige bijkomstigheid dat de deelnemers zich ook fysiek kunnen ontladen.

Uit ervaring weten/merken wij dat de kinderen een hoop stress reduceren als ze zich even fysiek flink inspannen.

Door het verlagen van het stresslevel staan de deelnemers meer open/vertonen minder weerstand op het moment dat zij sociale of mentale uitdagingen krijgen.

 


 


 

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact op met ons.